eningen, som beslöt att det genom att befordras till trycket skulle göras allmännare tillgängligt för ledamöterna. Ovanlig importartikel. En Stockholmskorrespondent hade för någon tid sedan på ett skämtsamt sätt omtalat, att ettparti lefvande ätliga grodor ankommit med paketpost till Stockholm från utlandet och skulle fortsätta färden till Upsala, der prof. Holmgren skulle äta upp dem frikasserade etc. I anledning derat meddelar Upsala-P. för d. 14 d:s följande upplysningar: Den skämtsamma korrespondenten har fullkomligt rätt dori, att en dylik Åkuriös importartikel till Stockholm inkommit och der blifvit tullbehandlad. Ett parti stora, välfödda och särdeles präktiga grodor bafva ock vid den bästa helsa från Berlin hit till Upsala ankommit. Oriktig ater är korrespondentens uppgift om den användning, hvartill dessa djur äro ämnade. Vi anse det visserligen högst sannolikt att professor Holmgren under sin rätt långvariga vistelse vid de tyska umversiteten låtit sig väl smaka en anrättning af grodor, hvilka, såsom bekant, af tyska läckergommar anses som en delikatess, men vi tro oss kunna försäkra att hr H. efter sin ankomst hit till Sverige ej smakat denna deliciösa anrättarng, ehuru han vid sin återkomst från utlandet 1864 hit medförde 500 de läckraste tyska grodor och sedan dess hit införskrifvit omkring 1,500 sådana. Det ändamål, tysiologiska experimnter, före hvilket herr H. använder dessa djur, är för honom allt för vigtigt, för att han skulle vilja bruka dem till något annat. Sannt är, att hr H. latit i dammarna uti Botaniska trädgården och äfven på Föret i Kungsängen utplantera en del af de inkomna grodorna, för att försöka, om de ej här skulle kunna fortplanta sig. Om detta lyckades, behöfde man ej från Tyskland för omkring 9 öre stycket inköpa dessa för den medicinskt sysiologiska institutionen oumbärliga pjeser, och man vunne derjemtertillgång på djur, som väl anrättade skulle vara af framstående värde på e:t läckert bord. De tyska grodorna äro nemligen större, köttrikare och fetare än våra svenska bondgrodor. Hvad sjelfva sättet att anrätta dem angår, begår korrespondenten ett misstag, då han talar om srikasserade grodor. De tillredas bäst på samma sätt som champignoner, sällskap med hvilka de taga sig mycket väl ut, äfvensom de med mycken fördel användas till pastejer.