T— —— Ekonomiskt. Svampar. Från Geddeholm skrifves den 14 dennes till ,, Enköpings Veckoblad: Här äter man ofta svamp. Men folket i allmänhet tror att alla svampar äro odugliga. Så är det dock icke. Bland ätliga svampar förtjenar särskildt att omnämnas oxtungs-svampen, som växer på ekar och är ljusröd till färgen och till formen ungefär som en oxtunga. Han är särdeles saftig. Vidare: fjellskifvorna, som likna ett uppoch nedvändt ihåfat; och riskorna, kantarellerna, rörsoppen-. kosvampen och framför allt de utmärkt läckra murklorna. Deras anrättning är ganska enkel. Sedan man skalat af hattens skinn och bortrensat skifvorna och taggarne på undre sidan samt afskrapat sjelfva stammen, så sköljas de mycket väl i vatten. Derpå stekas de i söt mjölk, grädda elJer flott, och om man så vill, kan man tillsätta galt eller peppar efter smak. Men de böra stekas väl, eljest bli de sega som halfkokt kött. ra VER