Article Image
Bönor 10 R:dr, Hafre 6 R:är, per tunna; Bränvin 36 I sk. kannan; Hvetemjöl 2 R:dr, Rågmjöl 1 R:dr, Ärtmjöl 40 sk., Kornmjöl 40 sk., Hafregryn 1: 24 pundet; Potatis 7: å 7: 24 tunnan; ägg 24 sk. tjoget; Smör 11: 24 pundet, färskt d:o 30 å 32 sk. skålp.; Ost 10 å 12 sk.; Grädde 40 sk. å 1 R:är, Mjölk, oskummad 10 sk., skummad 8, sk. kannan; Oxkött 3: 24, Fläsk, färskt 4: 24 3 5 Rär, Talg 10 R:dr pundet; allt riksgälds. I NORRKÖPING den 5 Maj: Hvete, 15 å 16 Rdr; Råg, 9: 24 å 10 Rdr; Arter, 10 å 11 Rdr: Korn 9 32 9: 24; Blansäd, 6 å 6: 24; Hafre, 5 å 6: 24, allt r:gs; Bränvin, ingen tillförsel. JÖNKÖPING den 5 Maj. Råg 11: 24 å 12 rdr., Korn 9 a 9: 24; Hafre 5: 24 å 6 rdr pr tunna. KALMAR den 5 Maj: Råg 8 å 8: 24 å 9 Rdr; Korn 7 7: 24; Hvete 14 å 15 Rdr; Ärter 13 f 14 Rdr; Hafre 4: 24 å 4: 12; Potatis 4 då 4: 12 per tunna; Hvetemjöl 1: 24 å 1: 22 sk.: Rågmjöl 34 å 37 sk.: Kornmjöl 31 å 32 sk.; Kött i parti 3: 12 lisp.; i skålp. 9 a 10 skålp., Salt Fläsk 5 Ya 6 rdr, färskt d:o 433 5 rpr, Smör 7 Pa 814 rdr, Talg 8 a 8 J rår, per lisp.: Bränvin 32 a 33 sk. per kanna, allt r:gs.

12 maj 1849, sida 3

Thumbnail