HosAv BONNIER har nyligen utkommit och finnes att tillgå hos öfrige Bokhandlare riket å 1 Rår 32 Sk Bko: enniskans Märlngsämnen, medlem att förbäta och förvara dem samt urskilja de förändringar de kunnat undergå. AFA. Payen, Ledamot af Franska Institutet. m. m. ov upplagan öfversatt.och bearbetad med tillämpning ä04 4: på. Svenska förhållanden: innehåll: I: Hvadsär en sund. näring. sprocess? — II. Kött m.m — III: Sätter att förvart Kö msmd—IV. Åtskilliga andra-ätliga produkter-af: djuren: Hud, Senor, Blod; !Ägg mms Vi Feta nävände ämnen, .som härleda sigifrån djurriket; såsom. Smör m. m. —-VIvSockerhaltiga näringsämnen. — VIkStärkelsehaltigå näringsmedel..r—; VIII: Sädesarterna. eller Cereälierna, — IXv Potätes: ock Batater: — Ns DE ätliga, fröen af Leguminoser(Skidväster): Bönor, Ärtersm. m.— XI. Bröd: om -Brödbakning; Förskämnings Förfalskning mi ma-— XIL Köttiga eller Sockerkaltiga frukter. -— XIII: Grönsaker: cNIV; XV, XVI. Chocolad;: Kafe, Te. XVII Drycker: Driksvatten; Vin Cider; Öl; Alkohol; Likörers — XVIH. Nutritionens: teori. eller .menniskans: normala näring) — NIX. Lyzfödoämnen m rä. Champagne Carie blanche at LOUIS ROEDERER i Reims, dag från Rouen via Göteborg inkommet, försäljes så väl förtulladt sörh rån: nederlag. hos. undertecknade. Stockholm-den 27 Maj 1857: LUNDBERG NORLUND: TAR R-NYVNADR Efter andra Fsanska