OM BRÄNVIN. Hos undertecknad erhållas fortfarande till bestämda priser beskrifningar, att efter Herr M. Solbergs nya metod dels fullkomligt rena Brånvin från linkelolja och annan bismak, dels att utan destilleringspanna deraf bereda hvilka serter sockrade och kryddade Bränviner som helst, äfven sättet och uppgift på obetydliga kostnader, att af så renadt Bränvin bereda Conjae, Romm, Pounsch, Likörer, Stenborgare, Viner m. m, samt Hydrauliska kraftens begagnande, antingen för rening af Bränvin, eller att urdraga detta från till Bränvinsrening begagnad kolmassa. OBS. Genom att på lång tid kunna begagna samma kol vid rening af Bränvin, blir kostnaden, d. v. s. för kol för Bränvinet till mällandet af dessa samt för garfningsingredienserna, ej en skilling per kanna. Ingenting går bort i gradtal, ej heller af qvantiteten utom finkeloljan eller orenlighet, Af så renadt 6-gradigt Bränvin erhålles efter närvarande höga Bränvinspriser en kanna kryddad och sockrad vara till ungefärligen samma pris som en kanna 6 gr. finkelbränvin kostar. Då detta låter otroligt, får jag upplysa: För närvarande Bränvinspriser är hvarje grad i värde öfver 4 8. Vid bebandlingen ångar ingenting bert, ej heller fordras någon filtning, samt till 15 kannor sockradt och kryddadt Bränvin åtgå ej mer än 13, kannor 6 gr. Bränvin. Socker och vatten (sockerlsge) samt kryddor utgöra en och en balf kannas rymd, och för värdet af 4!, k:a Bränvin erbålles rikligt, hvad cker och kryddor som erfordras till nämnde ankare. — Styrkan blir vida högre än 4 gr. Brånvin samt flerdubbelt starkare än vanlig Toddy och Pounsch. beropande i öfrigt så väl Hr M. Solbergs som mina i detta ämne föråt kungjorda.annonser. Stockholm i December 1854. F. W. LINDH, JM 96 vid Drottninggatan. ESSENS ANNES NAR NONE tr SEVEN PARVIS AR