Fr Innehåll: Här börjas med berednivg af The, urval af den bästa sort och igenkänningstecknen på förfalskadt, Kaffe af flera slag och surrogater för detsamma; Chokiad och dess surrogater, 17 sorter. Derefter beskrifvas tillredningar af varma vindrycker och spirtuösa drycker, omkring 30 sorter, s3äsom Gloriat, Glödgadt vin, Toddy, varm Bischof, Whist, Hoppelpoppel, Engelsk Mjölkwey, Punsch a PAnglas, Punsch royal, Aggpansch, Ameritansk Punsch, Stälpunsch, Mjölkpunsch, Gubbpunsch och fl-ra sorter punsch, m. m. Så komma föreskrifter för kalla vindryckers och spirituösa dryckers beredniag, öiv.r Go sorter, hvarunder Ikörberedning förehou kar upplagas alla slags bäroch kryddv , Bischof, Prälat, Kardinal, Claret, Artiliciell; Ch2mpagnevin, Glace-Punsch, Grogg, af file a sleg, Raiafior af 15 sorter m. m. Derpå öfr vergäsr författarinnan till läskande drycker, öfve49 serter, hvaribland förekomma alla slags fruktvallen, såsom Smultron-, Hallon, Vinbärsoch Körsbärs: atten, artificielt Seltserratten, Jul-p, mandelmjölk. och Limonader af många slag, flera sorter sirape , att uppblandade begaguas till läskande dryc ker, såsom Ättiksivap, Hallonsirap, förcbärssirap, Sirap af omogna vinbär, m. m. Till sut äro här upptagna dryc:er för sjuka, som af flera läkare ansetts ändamalsenliga, såsom Hatrediyck, Korndryck, Fenkolsdryck Stålvin, ru. m.