gen ur vattnet. Denna skillnad sträcser sig äfven till sillen oaktadt den icke har någon långsam dödskamp, utan ögonblickligen qväfves så snart den kommit ur vattnet. Hvad som gifver den Holländska sillen sitt allmänt erkända företräde, är den omständigheten att de holländske fiskrarne ögonblickligen skä ra upp sillen och uttaga inelfvorna, under det i Frankrike detta arbete först verkställes om aftonen. Slutligen åberopar författaren en inhämtad förklaring af den utmärkte fysiologen Claude Bernard, som upplyser, att köttet under djurens lifstid innehåller ett egendomligt ämne som han kallar Glykogen, och hvars ymnighet förefinnes i samma mån som djuret är kraftigt och välfödt; under en långsam dödsängest eller fysiskt lidande försvinner detta ämne och upplöser sig i sina elementer, eller ingå dessa andra föreningar, hvaremot det qvarstannar i köttet, när djuret hastigt dödas eller blott har en kort dödskamp.