Article Image
Hwarjehanda. Medel att åter göra skämdt kött anwändbart. Man länger det skämda köttet, som man will göra anwändbart, ten med watten fylld koffittel. Så snart der uvve fokar, sktummas det wäl. Derefter Ffa siar man ert härdt, giodande, ide mera ryfande tråkol i fitteln, Man lemnar de: deri 2 eller 3 minuter oc det bar då dragit till fig all elaf lukt både från föttet och spadet. Will man sieka köttet, så uppkoakes det förut. Sedan spadet blife wit skummadt, fastar man lifaledes ent glödande träfol deri. Efter förlopvet af 2 minuter uvptages köttet, torfas och stefeg. Samma förfarande fan man oc amvända med någor gammal sisk. När nöden är störst, är hjelpen närmast. En ung wacker enfa lät i war förfärdiga fin mans bröstdild, den hon fedan uppställde fom toilettavrydnad. Kort derefter erhöll den wackra enkan en till bedjare, bwilken en afion ajorde henne visit. Då bon ide ägde något ljud hems ma, oc dessutom hade långt till staden, frågade hon i fina bekymmer bäröfwer sin piga Lisett huru hon skulle göra Rord, swarade pigan, smålt salig herrin. Glad öfwer detta räd utropa de frun: D), fors Lisett bwad du är qwick, Ditt snille rusar from som stormen! Smält salig Herrn i ögonblick, Sätt weke Un och slän i formen! mAi K—,:4—H— —

5 mars 1856, sida 4

Thumbnail