Article Image
Santfåukfmörja. Man tager kautschuk 4 lod, swinister 6 lod, lefwertran 24 lod, Kautschuken läagges i warmt wat en, der han lager tills ban blifwit fullkomligt mjuk. DÅ vi sönderskäres ban med en fnif i små bitar, bringas jemte istret oc lerweriva: nen (fijktranen) i ect kärl och semnoas på en warm ugn eller i warmt sandbad att fullkomligt lösas. Så snartr kautsdulen helt och båsle förenat sig med fettet oc) oljan, bwilfet risar fig of ett uttaget vrof, fi skrider man på följonde fött till smörjandcet af s:östor oc skoden af alla slag, bweric bland äfwen jogt och wattenstöflor för fiske. Sedan öfwerlädret, sömmarne och sulan äro aftwåttade med liumt watten od) aftorkade på ytan, öfwersiryker man medelst en borste den warma upptöd: ningen dels på öfwer lådret, dels i sömmarne oc i kanten af sulan. Den: na smöria torkar i luften fuslkomliat til ett glänfande öfwerdrag och blir få fat, att bor, till ec) med då man irycker ined fingret derpå, ide siibbar fig wit detsamma.

30 maj 1855, sida 4

Thumbnail