Hwarjebanda. — Hwad en död häst är wärd. I Frank rike synes det ide waxa allmänt brukligt att taga wara på kroppen efter döda hästar, utan man föfer på första bästa sätt att göra sig af med kadapret. Men fransta moniteuren har följande beräkning öfwer hwad man, om man gär med förständ till wäga, kan jörtjena på dets samma. Huden kan saljas för 13 till 18 francs, här och tagel till i a 3 francs, köttet till treatursföda och gödningsmedel til 35, a 15 francs blodet kokadt och pulveriseradt till 2 3 a 3 1 francs, inelwor och tarmar Ke till I france, 80 centimer, fenorna torkade till 1 francs 20 centimer (anwänddara till draglim), settet till 4 a 30 francs, ben och hofwar till 2 a 2 franca. En död hast bör sålunda tunna inbru ga en summa af 60 till 120 francs (45 till 60 rdr.)