Hwarjehanda. Alltid färskt smör. För att smöret alltid må hålla sig friskt, meddelar hr Guinon — den, för fin skrift angående de yttre fån: nctecken på goda mjölfsfor wäl bekante Fransmannen, — följande räd: Det ur smörtjärnan uttagna färska smöret twättas och framas sorgfälligt. Man låter det torfa på hwitt, rent linne, in lägger det sedan i krukor och packar det få fast tillsamman art intet tomrum uppstår. Derefter nedsätter man krukorna i en till hälften med watten fyld kettil, uppkokar wattnet och låter det, få snart det uppnått kokpunkten åter afwalna. Nu tager man smörkrukorna åter ur kettiln, och det på sådant sätt beredda smör är under många må naders tid lika friskt, fom då det färskt utkom ur kärnan. Genom mörets smältning wid uppyhettandet, blifwer allt det deri qwarwarande ostämne afsöndrat och man erhåller ett alldeles rent burdssmör, hwars smak till och med är finare än det wanliga färska smörets. Angående mjölkens olika egenskaper i följd af fo-fodrets beskaffenhet yttrar Guknon: 7Fål-foder gifwer mjölken en angenäm smak; morötter gör mjölken ofmaklig och smörig; luzern och helghö (esparsette) gifwa en fullhaltig och mycket god mjölk; efter roffoder blifwer mjölken wattenhaltig och blek; hö och god efterslåtter gifwa en god mjölk; och klöfwer samt potäter med kli eller såder gifwa den alldra bästa mjöken. — Möbler af Opuutia. J Paris beundras för närwarande utmärkta möbler af trädet af en cactusart, fom wexer i de wars ma trakterna i Algier, och hwars wed kallas Saharas fnipplingar, emedan det sitt naturliga tillstånd är genombrutet. Trädet är böjligt och starkt, af en wacker färg och gifwer i och för fig de skönaste former. En afskedad underofficer wid spahierne, wid namn Toussaint, påfann först att anwända detta träslag till möbler och fan nu icke fullgöra alla de beställningar han får, emedan möbler of Saharas fmiplingar, äro nu en gång komna på modet i den förnäma werlden, och de skola äfwen utmärka fig genom orig na: litet och elegans.