Article Image
Doktor II. Klenckes Kemiska Kokbok, innehållande fullständiga, lättfattliga samt, på vetenskapliga grunder stödla, allmänna och detaljerade anvisningar. Om födoämnena, såsom kört. fläsk, grönsaker, kaffe, the, choklad, mjölk, mjölrätter och bröd, ägg m. fl.; om deras beståndsdelar och tillredning, deras verkan på kroppen och olika förmåga att bidraga till hans näring och underhåll; om kokvattnet, saltet, kökskärlen; om spi seln och förbränningen i densamma m. m., son: hvarje omtänksam husmoder måste känna, för att rätt välja och tillaga familjens födoämnen, och deiigenom, med inbesparing af onödiga utgifter, vinu: en god och kraftig föda; om födoämnenas ändamålsenliga förvaring, Såväl på vanliga sätt, genon, syltning, torkning o. 3. v. som efter den Appertsk: metoden m. fl.; tillika med ett bihang: Sjukköket. Bearbetning i sammandrag af Wilhelm Kellgren. 1: 50.

4 juli 1866, sida 3

Thumbnail