HOLMBERGSKA BOKHANDELN (Stora Nygatan N:o 16) och öfriga Boklådor: Praktisk Kokbok för unga husmödrar och tjenare. 440 anvisningar för tillagningar af förrätter, kött-, korfoch fiskrätter, rotoch grönsaker, äggrätter, puddingar, mjöloch mjölkrätter, såser, soppor, kakor, tårtor, båkelser, krämer, sylter och safter, drycker, brödbakning, brygd, insaltning, torkning, inläggning och förvaring af kött och grönsaker m. m. :emte bihang: Om en Kokerskas åligganden samt kokkärls och husgerådssakers ändamålsonligaste rengöring. Af Margaretha Falk. Andra med Göteborgska fiskrätter tillökade uppl. 75 öre. Den fullst. Obyreboken. 240 anvisningar att döda och fördrifva all slags ohyra, såväl inomsom utomhus, synnerligast insekter på växter, spanmålsmask, myror, råttor och möss, mygg, ohyra på boskap, flugor, kakerlackor, mål, loppor, löss och vägglöss. Etter tillförlitligaste källor. 50 öre. Praktisk Färgningsbok, med särskildt afseende på mindre färgerier och hushåll; innehållande: Färgning, appretering, fintvättning, dekatering m. m. på alla slags garner och tyg, nytt och gammalt: anvisning till färgstofternas bedömande m. m. Af A. J. Hiessleiter. 73 öre. Sockerbagaren och Likörfabrikanten. Anvisning att tillaga karameller, mandelkonfekt, brända mandlar, biscuiter, sockerbröd, thebröd, bakelser, kakor, tårtor, konserver, marmelader, sylter, safter, lemonad och mandelmjölk m. m., af J. Juliusson. 2:a uppl. Tillökad med anvisningar att på kall väg erhålla utsökta likörer, flera tårtsorter m. Mm. 50 öre.