Hvitbetssockerindustrien. Om den för sockermarknaden särdeles vigtiga faktor, hvitbetssockerproduktionens omfång, äro berättelserna ännu skiljaktiga, och det är omöjligt att komma till något bestämdt resultat; dock säger ZJicht i sin senaste berättelse, att produktionen inom tyska tullföreningen är minst en million centner betor och 100,000 ctr socker mindre än man förut beräknat, under det att ingen reduktion emotses i Frankrikes skörd. Deremot fäster Licht uppmärksamheten på ett faktum, som, om det blifver af varaktighet, är af stor och oberäknelig vigt, det nemligen, att betornas sockerhalt i år minskas ganska betydligt genom magasineringen. På många ställen har man funnit en minskning af 2 proc. i betornas sockerhalt under loppet af få veckor, och fabriker, som för rätt kort tid sedan hade en afkastning af 13 å 14 proc. socker, komma nu icke högre än till 11 å 12 proc Denna omständighet tillskrifves den milda och fuktiga väderleken, som i hög grad bidrager till betornas förskämning, och om icke snart kallare väderlek inträffar, har man anledning förmoda. att betorna ännu ytterligare förlora i sockerhalt. Så lysande, som säsongen tecknade sig för fabrikerna, så litet gynsamma synas nu utsigterna vara; ty sockerpriserna och aftastningen sjunka samtidigt. och det synbara större qvantum betor till förarbetning erbjuder ingalunda en tillräcklig ersättning för förlusten i sockerhalt. Med mycket intresse erfar-man att från Hamburg afskeppats 2000 å 2500 tons-hvitbetssocker med ångfartyg till Newyork; kan det löna sig att företaga skeppningar till Nordamerika, så vet man af erfarenhet huru stort omfång dessa efter hand kunna antaga.