affärsvänner och kunder visshet om den ur medicinsk synpunkt goda beskaffenheten af sitt öl låtit undersöka detsamma. Bolaget har nemligen, på anvisning af kemie professorn vid Karolinska institutet dr SS. Stenberg, anmodat apotekaren härstädes E. A. Holmström att anställa analys å dess baierska öl, och har han deröfver utfärdat följande intyg: Med anledning af en artikel i Upsala läkareförenings förhandlingar Om främmande bitterämnen i maltdrycker af dr Ryno Hoffstedt, har Miinchens bryggeribolag anmodat mig undersöka dess bajerska öl och förlenskull lemnat mig frihet att hvar som nelst i dess lager taga prof deraf. Sedan jag sålunda dels i en bolaget tillvörig källare hemtat 8 liter öl, hvarå den gentliga pröfningen gjordes, dels å dess örsäljningsställen här i staden till jemföande prof sjelf köpt af dess bajerska öl, lar jag företagit undersökning derå. Då vetenskapen saknar någon mer allmänt erkänd systematisk gång för upptäckande af örfalskningar i öl, anser jag mig böra omlämna att jag följt en i ofvannämnda Läcareförenings förhandlingar upptagen, på Med. Chem. laboratorium i Upsala af dr R. Hoffstedt bepröfvad metod att i öl upp: äcka såväl det normala bästa ämnet humebitter som ock de främmande bitterämnena Sbzinthin, Menyanthin, Quassiin, Colocynhin och de giftiga humlesurrogaterna Pirotoxin och Pikrinsyra, hvarförutan jag nligt Grahams och Hofmans metod sökt jet farliga strykningiftet. Under fullföljanlet af detta analytiska arbete efter i fråga rarande metoder har jag funnit Minchens l vara bäskadt med humle och icke med kadligt bitterämne, hvarför jag anser dess änner med förtroende kunna bruka detamma, Apoteket Enhörningen i Stockholm den 3 Juli 1872, E. A. Holmström, Apotekare.