Article Image
Den Danska Finbagaren, eller 120 anvisningar att baka varma och kalla puddingar, omeletter och pastejer samt tårtor och andra fivare bakverk. Dainskernes skloklighet i finbageriet är af alla främlingar erkänd och torde äfven vara många Svenskar väl bekant. Detta har gifvit aoledning till utgifvandet i öfversätvning al denj i Danmark nyligen ntkomna Kagebogs, hvilken på svenska blifvit kallad Dea Danska Finbagaren.; och då de i dotta lilla arbeie förekommande anvisningar äro både goda och praktiska, torde detsamma med skäl kanna rekommenderas till en anspråkslös plats i den svenska köksliteraturen. Pris: 30 öre. Den fullständiga Korfboken, eller fullständiga anvisningar att tillverka alla sorters Korf och Medwurst, efter Tysk, Fransk och Svensk metod jemte reeept öfver den Hittills emlighållsa tillagningen af den Eyske Årtkorfven; äfvensom anvisningar för saltning, förvaring och rökning af korf och dertill nödvändiga materialier, m. m., bearbetning efter MH. Weintz, Slagtare och Korffabrikant, i Nqutadt a, d. Hardt, samt flere. ris: öre.

16 september 1871, sida 4

Thumbnail