Article Image
Om sockorhalten af på Gotland odladd hvitbetor. Herr Redaktör! I referatet om k, landtbruksakademiens sednaste sammankomst meddelas ett yttrande af hr rofessor Alex. Möller att hvitbetor från Gotand i år innehållit endast 9 procent socker, i anledning hvaraf jag anhåller få upplysa att, enligt åerom hos professor Miller gjord förfrågan, denna felaktiga uppgift synes hafva tillkommit genom uteslutande af en eller ett par rader, ty tncningen bör vara följande: . . Tivitbetor, producerade på Gotland, förevisades äfven, hvilka, oaktadt innevarande års väderleks förhållanden varit ofördelaktiga, visat sig ega 413,4 procent sockerhalt. Bockerbetor uppdragna ur Sryskt frö vid Kinnekulle innehöllo 9,7 procent socker. Vegetationstiden hade likväl ej varit längre än allt i allt omkring 4 månader. Ett utförligare referat om ifrågavarande, för Sverges Jordbruk säkert intressanta analyser lär vara att förvänta uti landtbruksakademiens tidskrift. — Stockholm den 3 Januari 1863. C. F. Liljevalch.

5 januari 1863, sida 4

Thumbnail