Article Image
Hos J. J. FLODIN (Malmtorgsgatan JG 3) och öfrige Bokhandlare: Doktor H. KLENCKES Kemiska KOKBOK, innehållande fullständiga, lättfattliga samt på vetenskap liga grunder stödda, allmänna och detaljerade anvisningar: Om födoämnena, såsom kött, fläsk, grönsaker, kaffe. the, choklad, mjölk , mjölrätter och bröd, ägg m. fl. om deras beståndsdelar och tillredning, deras verkan på menniskokroppen och olika förmåga att bidraga till hans näring och underbå m kokvattnet, saltet, kökskärlen; om spiseln och för bränningen på densamma m. m., som hvarje omtänksam husmoder måste känna, för att rätt välja och tillaga familjens födoämnen och derigenom, med inbesparing af onödiga utgifter, vinna en god och kraftig föda; om födoämnenas förvaring, såväl på vanliga sält, genom syltning, torkning o. s. v., som efter den appertska metoden m. 9., tillika med ett bihang: Sjukköket. Bearb. af W. KJELLGREN 1 rdr 50 öre.

11 augusti 1862, sida 4

Thumbnail