Article Image
I er HVÄLSysenader ) .. Genom. entrepronadauktion, som förrättas Thorsdagen den 11 April, klockan 12 på dagen Jå Flens gästgifvaregård i Nyköpings än, utj I I proviantörivgen och marketenierirörelsen för den arbetsstyrka, som innevarande år, från ; I medio af Maj månad, blifver förlagd vid,och i trakten omkring Flens gästgifvaregård, nemligen 1400 man arbetskommenderimg af Kongl. Bohus. läns Regemente samt omkring 200 man private arbetare, på sätt nedanstående kontrakt stadgar. I Provianteringen kan vara antingen fri, d. v. s. då arbetaren eger rätt uttaga hvad han önskar Jinom en viss mängd af hvarje artikel, eller ock kan: den ske efter bestämd vgportion Utropen ske först särskildt å hvarje proviantartikel, och. måste alltså den, som önskar öfvertaga hela provianteringen, göra anbud å alla artiklarne. I Derefter sker utrop å viss dagportion för den militära arbetsstyrkan. Förseglade! anbud mottagas före auktionens början. De gjorde anbudens antagande eller förkastande besvaras inom två timmar efter auktionen. Närmare upplysningar meddelas af DistriktIngeniören Kapten Grefve R. Cronstedt, boende i O. Wingåkers prestgård, och af Stations-Ingeniören Löjtnant A. Roos, boende å Stenhammar nära Flen. Eontrakt mellan Chefen för Statens Jernvägsbyggnader och N. N. Jag N. N. förbinder mig att under innevarande år, från medio af Maj månad, å arbetslinien vid och i trakten omkring Flens gästgifvaregård i Nyköpings Län, tillhandahålla nedan uppräknade -proviantartiklar för såväl den militära som den. private arbetsstyrkan till nedanstående pris, nemligen: Mjukt bröd per LB v.:v. Torrt bröd — dito. Rågmjöl dito. . Hvita ärter pr tunnalhvarje tunna beräknad Korngryn dito. till 56 strukne kannor, Salt fläsk per LE. Salt kött. dito. Sill dito. Koksalt dito. Svagdricka per kanna. Ingredienserne för brödet blifva !j, rågmjöl, !4 kornmjöl och ; ärtmjöl. Mjukt bröd skall i allmänhet tillhandahållas, och får detta ersättas af hårdt bröd endast då, SN vig anledning, brist uppstår på mjukt Alldenstundsåväl arbetskommendering, som äfven private arbetare ega rätt att reqvirera de proviantpersedlar, som dem för godt synes, kan något bestämdt parti af hvarje vara icke på förhand bestämmas, men utan leverantörens medgifvande må hvarje arbetares proviant per vecka icke öfverstiga: 1 LE mjukt bröd, 2 rågmjöl, 5 qvarter ärter, 5 qvarter korngryn, 17, t salt fläsk, 3, salt kött, 2 I sill, ; salt samt 4 kannor svagdricka. Leverantören vare äfven skyldig att, om så skulle påfordras, mot gångbart pris, tillhandahålla den militära. arbetsstyrkan färskt kött en gång i veckan, beräknadt efter 1 per man. Befäl och tjenstemän ega rätt till lika proviantering med arbetare, och skall hvad som för sjukvärden kan erfordras af förestående proviantartiklar efter reqvisition, grundad på sjukersonalens storlek, äfven mot enahanda pris tillhandahållas. Om arbetskommenderingen inom 6 dagar efter inryckning å arbetslinien bestämmer sig för att proviantera efter dagportion, är-leverantören skyldig ått densamma tillhandahålla efter proviantstaten N:o 1, beräknad för 1 man under 7 dagar. Provianteringsstat N:o 1. Mjukt bröd... 2085 G Sält fläsk. 15, Salt kött : 34 Sill ... KS Arter... 5 qvarter. Korngryn. 5 Koksalt ... 8. ä. Färskt kött 1 3 Men: arbetskommenderingen eger rättighet att af hvarje särskild artikel minska dagportionen ned till provianteringsstaten N:o 2, beräknad för 1 man under 7 dagar. Provianteringsstat Ne 2 Mjukt bröd ...... : I. Salt fläsk... na a : Salt kött . WW, on Sill... IA a ve qvarter. orngryn. n Koksalt ... ag ä. Färskt kött. 3 i a on Om arbetskommenderingen bestämmer sig för dagportion, är han skyldig att ovilkorligen uttaga detta sednare belopp, enl. staten N:o 2, men i och med detsamma är leverantören befriad från skyldigheten att hålla fri proviantering. Öfrige vilkor äro: . 1:o, Provianten undersökes till sin beskaffenhet af kommenderingseller arbetsbefälet, hvarvidi afseende ä-kött och fläsk iakttages att saltningen skall vara verkställd minst en månad före. ;utprovianteringen. Insaltningen skall ske af helt kreatur ;och arbetsbefälet eger derföre rätt att tillkalla slagtare, för att bedöma om denna föreskrift blifvit iakttagen. Läggar, hal sar och skankor få icke medtagas vid utlevereringen hyarken af det salta eller färska köttet eler fläsket. , 2:0o. Skulle leverantören brista i tillhandahållandet af någon utaf förestående proviantartiklar; dessa befinnas skämda eller annars af dålig beskaftenhet; eger arbetsbefälet rättighet att genast anskaffa det felande till hvad pris som helst med -ovilkorlig skyldighet: för leverantören att betala hvad sålunda för dess räkning blifvit anskaffadt, genom afdrag på nästföljande provianträkning. 3:o. All proviant skall utan annan kostnad än de bestämda priserna aflemnas på vissa af arbetsbefälet utsatta ställen långs arbetslinien, och om användbar väg för hjuldon tilläfventyrs icke finnes fram till.dessa ställen, och provianttransporten till följd häraf skulle medföra en för leverantören opåräknad utgift, skall transporten från den punkt der farbar väg upphör, genom arbetsbefälet besörjas. : 4:0. Provianteringen verkställes en gång i veckan, men för bröd två gånger. — Reqvisition aflemnas alltid två dagar före provianteringen, men dricka skall ständigt tillhandahållas i marketenterierne. 5:0 Liqvid för utlemnad proviant erhålleshyarannan vecka. Leverantören är skyldig att dagen före hvarje aflöningstillfälle, afgifva behörig räkning med åtföljande verifikation, kollationerade Tros vederbörande kommenderingsbefäl eller bokhållare. Försummar leverantören att afgifva en-sådan räkning kommer liqviden att fördröjas 14 dagar eller till påföljande aflöning, och godtgöres då, i fall olikheter apa, efter: kommenderingsbefälets eller bokhållarens makt ntiANn on bjudes åt hugade spekulanter öfvertagandet af

5 april 1861, sida 1

Thumbnail