Tionde upplagan af Margaretha Nylanders Kokbok, tillökad med några och sextio utsökta rätter, af Gustafva El. Lagerström, som de sednare tjugu åren anrättat framl. Expeditions-SekreterarenlAskielöfs bord, allmänt erkändt för ett af de läckraste, om ej det aldraläckraste i hufvudstaden. Om icke Ställningar och Förhållanden gåtve vid banden, de!s att ovannämn !e arbeta lyckats tillvinna sig det i vårt land hittills oerbörda förtrornde att Nio upplagor, af tillsammans 22,000 exemplar, deraf utsålts på jemförese. I ganska kort tid: dels ock att närvara: de arbete i användbarhet vida öfverträffir alla hittills utgifna kokböck Ne så skulle det dock göra tillfyllest att nämna det den mer än väl kända signaturen —ns— ansett sig böra förse d NR upplaga med ett kori förord, hvarut:r endast följande torde ytter!igare få anfö enna — — — Mamsell Nylander hade flera år förestått hsbållningen i å!skiliga de förnämsta hus i riket och de Kokbok innefattar summan af den erfarenhet hon samlat, och repertoiren af den mavrdnivg hon sjelf handlagt Der upptager allt hvad som erfordras till den nu brukliga matlagningen, såval dem finare, som vid ett tarfli ve bord. Den utgör således en behöflig och fullständig hjelpreda för matmödrar af alla stånd och åldrar, samt kan gere som fullt tillräcklig ledning vid anrättandet såväl af större måltider, som smaklig busmanskost för dem som värdera et godt hvardazslag. Närvarande upplaga har ett särskildt och stort intresse gesom tillägget. Fiera af dessa rätter äro neml. uppfunna af det i matlagning utmärkta fruntimmer, som intill Exp. Sekr. Afs dod förestod hans hus, och sjelf lade band vid matens tillagande. Iogen lärer väl vara okunnig om hennes talamger, åtminstone genom ryktet de; om, som spridt si: vida kring landet, — — — rAUT ev BR. UVARVe