Article Image
Al trycket har utkommit och säljes hos Bokhenilaren YT. V. SÖDERLUND (Stadssme:j gatan JG 9, och de flesta Fokban lire i riket ? 4 Rör 16 8 bko: Tredje Upplagan af SVENSKA KOCKEN. Derna näs:an helt och Lålet omarbetade u-plaga är tilskad med 292 till det mesia nyare rätter, som först på sista å:en kommit I a imännare örok, och bvika förfarsa -ionan fpröfrat vara smakiliga osh bndamålsenliga. Eon yttrar i sitt företa!, a t denna omarbetniog och til ösving ärfrikten af dea erfarenhet boa på sednare åren! vacRi om bf arsdnnien irom åtskilliga af bufrvudstaeers förnimsta kök, moa att derna erfaresbet likväl icke, Kfrir benne eniedning atv frånträda do bulvudgranser för matagningen, sem hoa förat un:er 80 år följt, och bvika syct. ho arne böst gor e ati uppfyla kokkontt ns fore ade tordritgar af -pkohst, smaklighet och tridlgb t; utan bar ccora sadcare erfarenbst tvertom Almera stadfästat dessa pri ciper, cbaro de i åtskiliga vis råtliga delar hvilsa sersk Ist uppsi knas afvika från fyreskr fi rna I de kox-öcker, fom :iflitmei Keckea em niimäntet ns bifail. Vidare ytrar ber, att eacra hen tillsregt sin första tid såsom kskfru å lend-t och lärt sig; väl konra dess beho, hon dock ej hör gifvit deita rågot! före räde, utan gått en såsan medelväg, som han an-! st bäst böra uppfya tå e stadens ech lande:s behof.! Heat b treffar förvaring sitten, samt brygd, bak ech flera; änn i hrlita Svenssa Kecken: företrä?e, alltifrån dess 1Ö s:å upplaga, varit afsjor t, så bafva de i det närma-, ste sidebålits oförön : ade, hofru saktigen blott med tillagg af några nyare förvaringssätt. Då redam de förra oppiagorsa vuvpnit det bifall, alt exkripg 60C0 ex. bl:fvn fö sålia, keppas men for cerpr ävBu er lifligare af: så n AR, helist prisat är de samma som föret, cattadtbokea biifvit. ökad med omkring 100 si!or och nnebålle fera natmror inslies 1937, än nigon arnan kokbok.

29 april 1851, sida 4

Thumbnail