Kan för sin nitidit rekommenderas såsom en särdeles lämplig gåfva åt nattvard:och skolungdom. Af trycket har utkommit cech finnes till salu hos alla solida Bokhandlare i Stockholm och landsorten, å 4 Rdr 2 sk. bko: Den fullständige EOHDITORS eller Handbok vid beredning af alla slags Kon fektyrer, Bakverk, Konserver och Drycker. Enligt bepröfvade rön samt de bästa utländska källor, af G. S. En fullständig och efter bepröfvade rön u:arbetad, samt således till alla delar snväindbar handbok i hvad som hörer till bikverk och konditori är ej blott en oundgänglig och värdefull bjelpreda för den redan i yrket hemmastadde, son der fianer förvarade på ett ställe uppgifter öfver proportionen mellan de serskilda ingredienserne för hvarje tillverkning, den är äfven ett nödigt och intressant vademecum för mstmodera i hvarje väl försedt hus, serdeles på landet. För att gifva b-grepp om rikhaltigheten af detta arbete, upptagas bär af innehållet blott de serskilda afdeluingzarna, då det hela blefve för vidlyftigt. Man kan dock med full tilförsigt tillägga, alt hvarje förståndig hustu eller hushå lerska skall med tillhjelp af denna bok kunna förfärdiga had slags bakelser och konektyrer som heldst. INNEHÅLL. KONFEKTYRER. Inledning. Redskap, kokkärl m. m.; Sockrets kokning; Sockerbagar-färger. A) Socker-konfektyrer. HKandeer. Sättet att bereda Kandisocker; Sättet att kandera hvarjehanda ämnen; 10 slags Kandeer. — Karameller 30 olika sorter. — Konserver. Konservers beredning i allmänhet; 46 slags konserver. — Tabletter, 18 sorter. — Galeaux. Aunmärkningar; Gateaux till uppsatser; 40 slags galcaux. — Pastiljer, 22 slag. Pastiller-bijou, 5 slag. kalla Likör-pastiljer, 6 slag. Dragant-pastiljer, 4 slag. — Diverse Socker-Konfektyrer. Mag-morseller; Franska; Krydd-morseller; Franska Pomerans-morseller; Franska Ingefär-morseller; Engelskt Ingefär-socker; Sucre dOrge (Kornsocker ; Artificiell Kornsocker; Hvit jus de reglisse; Spongados (Spansk konfektyr); Chokolad-pistacier en påpillotes; Diablotin en pastilles; Grekiska pistacier å la rose; Grekiska Ananas-pistacier; Grekiska Vaniljpista-j cier; Mandel å la Siamoise; Indisk Mindelpast; Orgead-? past; Althe-past; Essens-past med vanilj; d:o med Pepparmyntha; d:o med Kanel; Rosen-essens-past; Citronessens-past. — Pralinad, 40 slag. — Griljad, 8 slag. — Kittel-Drageer. a) Dragee-mandlar med socker och gummi, 14 slag; b) Dragte-mandlar endast med socker, 30 slag. — Pastiljag. (Figurdeg.) Anmärkningar rörande uppsatser och bordprydnader; Halffin Pastillagdeg till Dekorationer; Sättet au färga nämnda Pastiljagdeg; Målarefärger för Dekorationer och smärre Pasltiljag-figurer; Dragantkorgar; Stickstrumpa; Devis-figurer; Superfina Dragee-figurer; Figur-tabletter; Devis-strutar; Flerfärgade Mus!or; Orangblom-dragee-figurer; Kaffe-dragee-figurer; Kryddneglike-dragtefigurer; Pastiljag-Likörbuteiljer; Frukt-bonbon; (Bonbons de Pomone; Aprikos-bonbon. — B) Fr ullKonfektyrer. a) Insyltade, torra och hvitglaserade frukler, d:o av caramel; kander. frukter ochfruktdrageer en ofantlig mängd. — Geleer, 12 slag. — Fruktpaster eller torra Marmelader, några och 30 slag. — Frukt-Konserver, 49 slag. Frukt-Tabletter, 8 slag. — C) UgnsKonfektyrer. Anmärkningar. Glasyrers beredning, 45 slag. — Maspan och Siakroner öfver 50 serskilda slag. — Diverse Mandel Konfektyrer, en stor mängd. — Marcnger och annat lält Bakverk, 23 slag. — Repilage, Theoch Kaffebröd jemte smärre Bak-) verk af flera hundra sorter, äfvensom stort bakverk af alla slags tårtor, pastejer, pepparkakor och chokolader, såsom prof intages förteckningen på tårtorna: a) UPPsalta Tårtor. Svensk och Dansk Makrontärta; Fransk och Italiensk Mandel-krokan; Wiener Mandelberglårta; Tysk Berg-tårta; Tysk uppsatt Krökan-tårta; Engelsk Bikupa; Tysk Gallertårta och uppsatt Mandelsprits-tårta; Wiener Pelär-tårta; Engelskt Frukthorn. b) Tårtor med flera bottnar. Berliner Kungstårta; Wiener-tårla; Dansk Kransoch Stjern-tårta. ec) Låga Bottentårtor. Låg Wiener-tårta; Svensk Punsch-tårta, Sand-tårta och Vanilj-Sand-tårta; Spansk, Ungersk och Skottsk tårta; Svensk Glass-tårta; Dansk Kejsar-tårta; Leipziger Chokolad-tårta; Fransk fylld Makron-tårta och Krydd-makron-tårta; Tysk) Maspanfigur-tårta, Makron-tårta och skuren Mandel-tårta; Svensk Mareng-tårta; Tysk Valnötsoch Knyppel-tårta. d) Formkakor. Svensk, Holländsk och Portugisisk Mandeltärla; Svensk och Dansk Kanel-tårta; Tysk och Braunschweiger Chokolad-tärta; Wiener Krydd-tårta; Dansk Biscuil-kaka. e) Bandtårtor. Braunschweiger Bandtårta; Fransk Kungs-kaka; Tysk Band-tårta. f Spettk a kor. — Vinteroch Sommardrycker af Tysk Punsch; Kall Tysk Punsch; Engelsk Punsch; Punsch Roya!; Dragonoch Champagne-punsch; Tysk Ägg-punsch; Punschsirap; Engelsk Shrubb till punschberedning; ToddyY; Aggtoddy; Tysk, Fransk, Leipzigeroch Ärke-Bischoff; Prelat; Cardinal; Hippocras; Engelsk Vin-kaell; Glödgadt Vin; Bomba; Negus (Engelsk dryck); Dreyfuss; Sapageau; Sangori (Vestindisk dryck); Bavaroise; Grekisk Bavaroise; Siciliansk dryck af Vattenmeloner; Italiensk Julep (Giuleppe); Fransk Lemonad; d:o Vin-lemonad; Vestindisk, Svensk och Braunschweiger-Lemonad; Lemonad-sirap; Lemonad-pulver; Orangeat; Svensk och Fransk Mandelmjölk (Orgeat); Mandel-sirap; Mandel-past; Italiensk Melon-lactad. — Franska och Italienska Li körer. Distillerade Likörer. a) Fina distille rade Likörer. b) Distillerade Creåme-Likörer. ce Distillerade Olj-Likörer. — Odistillerade Likörer. a) Fina odistillerade Likörer. b) Odistillerade Cråme-Likörer. c) Odistillerade Olj-Likörer. — Krydd-Sprifer. — Glasser. Reglor rör. Glassers beredning; Form-glassers beredning. a) Grädd-Glasser. b) Bkum-Glasser. c) Frukt-Glasser. dj) Liköroch Vin-Glasser. Tysk, Italiensk, Leipziger och Svensk Glass-punsch; Vinoch Marasquin-glass; Sapageau å la glace; Hallon-glass med Vin; Apelsin-glass med Rhenskt vin. e) Sorbet (ett slags Glassdryck! Citronoch Smultron-sorbet; Sorbet å la Jeme blanche, m. fl. 0 Eos C. A. BAGGE (vid Gustaf Adolfs torg), nyligen inkomna Franska böcke för barn och ungdom, med mm LÅ