HANDBOK I KOKKONSTEN, ciler Hjelpreda i såväl finare som tarflig matlagning, jemte ker, såsom Bärsafter, Viner, Likörer, m. m. Konfektyv Ättikeboredning, Brygd, Brödbakning, beredning af Smör och Ost, a förvaringssätt. icker a de hos os aknas, har dock behofvet länge påkallat en dylik, som, med undvikand de al de förras ofallständighet eller möjliga brister, hos sig förenade deras väsendtliga företräden, samt derutöfv er egde alt meddela resultater af de framsteg Hu Isläran, så vidt den rörer ifrågavarande ämne, hö: gjort på sednare tider. Detta mål har närvarande arbetc ulgifvare hemödat sig alt stidse hafva till özsonmärke. AU antalet af deri förekommande artiklar icke blott nära dubbelt slörre, än de godkändaste hbjelpredor af denna art innehålla, utan aut åtskilliga deraf dels äro nya, och dels behandlade med en noggrannhet och utförlighet, som göra dem hvar för sig till en liten, men i sitt slag fullstindig afhandling — t. ex. om Bränvinsbränning, tillverkning af Likörer, beredning af Smör och Ost, Bäjerska snabbrökningsmethodens fördelar m. fl. — torde lätt visa sig och ej behöfva någon ursägt, helst så nt hör lända till sakens och arens egen fördel. Utgifvaren hoppas, till följe häraf, att den korihet, tydlighet och bestämdhet hvarmed man varit angelägen att sammansätta hvad de bästa och tillförlitligaste äldre och nyare källor h an innehålla och att meddela rön, dem erfarenheten intygat vara ändamålsenliga och säkra, äro helst i ämnen af denna natur vida mer att fördraga framför den va n, at framställa mettoder, hvilka icke hafva deta vittnesbörd att åberopa. Oansedt hokens större ing och sakrika innehåll, bar förläggaren å six sida bemödat sig att gefnom det ovanligt billiga priset, I Rh Ir 24 Pp Bko, motsvara en större allmänhets väntan. Då 3 exempl. på en gång köpas i undertecknads Bokhandel i Bazarn å Norrbro, lemnas det 6:te gratis. TY. TTG FIN AA TBTTNETAR