Article Image
Hos Bokhandlare i Stockholm och Landsorterne: Från trycket nyligen utkomne, betydligt tillökta och förbättrade 7:de Upplagan af Margaretha Nylanders Handbok vid den finare matlagningen samt tillredningar af Bakverk, Confeciurer, Sylter, Glacer, äldre och nyare Drycker, Bärviner och Safter, jemte underrättelse om bryggd, brödbakning och slagt, samt inläggningsoch förvaringssält m. mi I denna helt och hållet genomsedda och förbättrade upplaga äro de tillförene efter B:hanget, under aTilläggnvinga, upptagna artiklar alla derifran, under hvar sina af bokens klasser införde, utom dem, som tillkommit genom ipplagans tryckning. Den är vidare utöfver hvad 6:e uppl. innehäller, tillökad med omkring 150 artiklar, hvarvid bruket och smaken omsorgsfullt rådfrågats. Den noggrannasie urskiljning härutinnan, förenad med en fullkomlig tillförlitligbet, emedan icke någon obepröfvad, än mindre overkstälibar eller missledande beskrifning finnes meddead, äro de företrädesegenskaper, som denna bok, ej minIre hädanefter än hiuilis, lärer tillerkännas af opartiska läsarinnor. Det tillkommer äfven dem att afgöra rätimätigheten af den preference, som genom prunkande annoncer velat tillvällas denna boks medtällare; vid hvars författande det dock icke aktats för rof au af bokens då gångbara upplaga, nästan isin helhet, göra eftertryck, med förändring eller omflyttning af blott etw och annat ord; men genom hvilka, uppenbarligen endast till eftertryckningens bemantlande, verkställda redaktionsförändringar, så obetydliga de än äro, de efiertryckta artiklarnes ursprungliga lä:tfattlighet och tydlighet gått förlorad.

17 augusti 1839, sida 3

Thumbnail