Hos W. LUNDEQUIST et Komp. vid Myntgatan och de flesta Bokhandlare i Sverge å 4: 46 Bko. Den Svenska ROCKEN eller Handbok i den i Sverge nu brukliga, så väl tarfliga, som i synnerhet finare matlagningen; jemte utförliga föteskrifter för tillredning af Bakverk, Syler, Glacer, Bärviner och Safter, finare varma och kalla Drycker; äfvensom Öl, Mjöd och vanliga Drickessorter; åtskilliga förvaringar genom Inläggning, Insaltning, Torkning, m. m. Denna kokbok innehåller ett urval af det bästa och smakligaste i vår nu brukliga finare matlagning, hvarjemte ock åtskilliga mera tarfliga, men likväl smakliga rätter beskrifvss. — Den söker meddela de tjenligaste tillredningssätten härför så tydligt, att de utan svärighet kunna eftergöras. — Den innehåller ett större antal (inalles 830) anrättningar, hvarigenom gifves tillfälle att lättare välja hvad som under serskildta omständigheter bör begagnas. — Öfriza ämnen, som med matredningen äga närmaste sammanhang, såsom Brödbakning, Brygd, Ättiksberedning, äfvensom de serskildta Förvaringssätten, behandlas här både utförligt, noggrannt och i sjöd af säkra grunder.