Hos W. LUNDEQVISTS komp. lbch do fleste Bokhandlart i Riket; Den Svenska Kocken, eller handbok i dena i Sverge nu brukliga, så Väl tarfliga, som isynnerhet finare Matlagningen; jemte utforlga föreskrifter för tillredning af Bakverk, sylter, Glacer, Bärviner och Safter, fin:re varma och kalla drycker, ätveusom Öl, Mjöd, och vanliga drickessorter; åtskilliga försaringar genom inläggning, insaltning, torkning m. m. (Kost. h. 1 Rdr 10 sk. bko) Denua Kokbok inrehåller ett urval af de bästa och smeakligaste i vår nu brukliga finare matlagning, hvarjemte och åtskilliga mera tarfliga, men likval smakliga rätter beskritvas. — Den soker meddela de tjenligaste tillredningssätten härför så tydligt, att de utan svårighehet kunna eftergöras. — Den innehåller ler e (inalles öfver 850) anrättningar än någon af våra förra kokböcker, hvarigenom gifves tillfalle att lättare välje hvad som under serskilta omstäodigheter bor begagnas. — Ökbiga ämnen, som med matredningen ega närmasto sammanhang, såsom Brödbakning, Bryggd, At:iksberedning, ätvensom de serskilta törvaringssätten m. m, behandlas här mera uttorligt, noggrant, och i stöd af säkrare grunder, än 1 någon annan för Oss bekant kokbk.