Hos W. LUNDEQUIST Komp. och de flest Bokhandlare i riket, å 32 sk. bko: HANDBOK för DBYCKERS BEREDNING. Eller tydlig anvisning att på det enklaste sätt, äfver uti smärre hushåll, utan jäsning. och destillering till reda öfver 300 serskilda slags så väl kalla och var ma som spirituösa och vindrycker. Af en erfarei husmoder. Här börjas med beredning af Te, urval af den bä sta sort och igenkänningstecken på förfalskadt; Kaf fe af flera slag och surrogater för detsamma; Choklat och dess surrogater, 17 sorter. Derefter beskrifva tillredningar af varma vindrycker, omkring 30 sorter såsom Gloriat, Glödgadt vin, Toddy, varm Bischof Whist, Hoppelpoppel, Engelsk mj ölkwey, Punsch Anglais, Punscb royal, Äggpunsch, Amerikans! punsch, Stålpunsch, Mjölkpunsch, Gubbpunsch, o. f) sorter Punsch, m., m. Så komma förskrifter för kal la Vindryckers och Spirituösa dryckers beredning, öf ver 90 sorter, hvarunder likörberedning förekommer Här upptagas alla slags Bäroch Kryddviner, Bischof Prälat, Kardinal, Claret, Artificielt Champagnevin Glace-Punsch, Grogg af flera slag, Ratafior af 15 sor ter m. m. Derpå öfvergår författarinnan till läskan de :drycker, öfver 40 sorter, hvaribland förekomm alla slags Fruktvatten, Julep, Mandelmjölk och Lemo nader af många slag, flera sorter Siraper, att uppblan dade begagnas till läskande drycker, såsom Ättiksirar Hallonsirap, Körsbärssirap, m. m. Till slut upptaga drycker för sjuka, som af flera läkare ansetts ända målsenliga, såsom Hafredryck, Korndryck, Fenkols dryck, Stålvin m. m.