Såsom ett ibland de många profven på, med hvilka jättesteg alla industriföretag gå framåt i de Förenta Staterna, torde förtjena anföras, hvad vi ibland notiserna uti en Amerikansk tidning, the New York Standard, läst, angående ett nyligen af en enskilt person, Hr Holt, anlagdt värdshus och hotell för resande i New York. Huset, som liknar ett palats, är uppbygdt enkom för värdshusrörelse, och innehäller en mängd rum och salar, i hvilka dagligen spisas omkring 2200 personer. Sängar finnas för 260 personer, och på den månad, eta-blissementet varit i gång, hade de flere gånger vavit helt och hållet upptagna. Hvarje morgon låter värden slagta en oxe, och köper dessutom en mängd annat kött, fisk, höns, vildt o. s. v. för sina gäster. Då roast beef tvillvedes, sättas 700 marker kött i sender på ett gigantiskt spett, hvilket vrides ikring genom en ångmaschin. Särskilta rum finnas till konversation; läsning, billardspel etc. Hvad skall man väl om en sådan inrättning säga uti Sveriges hufvudstad, der. icke ens ett försök att uppbygga ett hotell på aktier velat lyckas?